SZC logo

Veszprémi Szakképzési Centrum

OM kód: 203066/003 | 8200 Veszprém, Március 15. utca 5.

Intézmény logo

Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Galéria

Összes képgaléria
Események

BME pályarientációs napja Balatonfüreden

    2022. október 25.|Jendra

Az iskolánkat megkeresete a Budapesti Műszaki Egyetem egy meghívóval október 25-re Balatonfüredre az Egyetem tudáscentrumába. A diákok közül olyan érdeklődőket kerestek, akik műszaki, autós vagy informatikai vonalon szeretnének továbbtanulni. A 12C osztályból 5 fő az 5/13/C osztályból 2 fő vett részt a rendezvényen. Köszönjük a Veszprémi Szakképzési Centrumnak az utazási lehetőséget. 

A köszöntők elhangzása után bemutatkoztak a BME versenycsapatai (rakétakutatás, önjáró hajó, önjáró és benzines autók), akik bemutatták a kutatási területeiket, a versenyeket, amelyeken részt vesznek, illetve azt a folyamatot, ahogyan eljutnak a tervezéstől a saját kezű megvalósításon és a szponzorok, támogatók keresésén túl a versenyzésig. Több terület csapatmunkájára van szükség egy-egy projekt megvalósításához. 

A bemutatók után tájékoztatást kaptunk az Egyetemen futó képzésekről, sőt a 2023-ban Balatonfüreden indítandó képzésükről is. 

Az előadások után vendégül láttak bennünket, majd következett a kötetlen beszélgetés az egyes csapatokkal. Illetve több nagy céget is meghívtak erre a rendezvényre (Continental, Baluff, Valeo stb.) akikkel a diákok a munkalehetőségekről tudtak beszélgetni.

Köszönjük!


Partnereink

SZC logo

Veszprémi Szakképzési Centrum


Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum

8200 Veszprém, Március 15. utca 5.

Telefon: +3688576530

E-mail: iskola@jendra.hu

OM azonosító: 203066/003


2024Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum